Tekirdağ Haber
HV
29 MART Cuma 09:00

Kılıçdaroğlu 'Neden İstifa Etmediniz' Sorusuna Cevap Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen 'neden istifa etmediniz' sorusuna, "Ortaya çıkan tabloyu ağır yenilgi olarak kabul etmek doğru değil." diye cevapladı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 09-06-2023 21:51
Kılıçdaroğlu  'Neden İstifa Etmediniz' Sorusuna Cevap Verdi

28 Mayıs seçimlerinden 12 gün sonra kamera karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen sorulara kaçamak yanıtlar verdi.

Neden istifa etmediniz sorusunu gözleri dolu dolu yanıtlayan ve "Bu toplumun yarısı demokrasiden yana oy kullandı." diyen Kılıçdaroğlu, "CHP Genel Başkanları için adaylık çok önemli değildir, birinci öncelik ülkemiz ikinci önceliğimiz partimiz üçüncü de genel başkanlıktır." diye konuştu.

‘AĞIR BİR YENİLGİ OLARAK KABUL ETMEK DOĞRU DEĞİL’

Vekil ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonuçların 'ağır bir yenilgi' olmadığını söyleyen CHP lideri, "Ortaya çıkan tabloyu ağır yenilgi olarak kabul etmek doğru değil." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

"Yaptıklarımdan herhangi bir pişmanlık duymuyorum. Demokrasiyi savunanları CHP bir araya getirdi ama bunlar konuşulmuyor. Türk siyasetinde önemli bir aşamayı kaydettik. Toplumun her kesimiyle diyalog kurduk. Biz kazanacağımıza inanıyorduk, anketler de böyle söylüyordu. CHP sıradan bir parti değildir, tarihte en zor sınavları veren partidir. CHP Genel Başkanları asla ve asla geri adım atmamıştır. Önce MYK'mızı vekillerimizi topladık. Parti Meclisi'ndeki her bir arkadaşımızı topladık. Seçilmeyen vekiller dahil olağanüstü çaba harcadılar. Oturduk sonrasında şu karara vardık, toplumda bir talep var biz de hukuk kuralları çerçevesinde gerekeni yapacağız. Yetkiyi tümüyle partiye bıraktık. Kurultay yerel seçimlerden önce. Benim düşüncem yerel seçimlerden önce genel başkanın seçilmesi ve bitmesi. Bu toplumun yarısı demokrasiden yana oy kullandı. Evet, kazanamadık gayet iyi biliyorum ama bu umutsuz olmamamızı sağladı. İkinci turda yüzde 60-40 olsaydı sonu felaket olan bir seçim olurdu. CHP Genel Başkanları için adaylık çok önemli değildir, birinci öncelik ülkemiz ikinci önceliğimiz partimiz üçüncü de genel başkanlıktır. Biz olaya bakarız. Bizim için kural budur. Biz nerede kaybettik? CHP üç sandık konulan yerlerde etki oluşturmamış. Kentlerde oy kullananlar demokrasiye yönelik oy kullanmış kişiler. Gazeteyi televizyonu okuyan tartışanlar yüzde 51 oranında Kılıçdaroğlu demiş. Ortaya çıkan tabloyu ağır yenilgi olarak kabul etmek doğru değil."

 

AdminAdmin

YORUMLAR