Tekirdağ Haber
HV
28 MART Perşembe 13:13

BTÜ’lü Kocakaplan deprem bölgesinde

Bursa Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sedef Kocakaplan, depremin yerle bir ettiği alanlarda saha çalışması gerçekleştirdi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-03-2023 14:45   Güncelleme : 11-03-2023 14:45
BTÜ’lü Kocakaplan deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yaşandığı 6 Şubat tarihinden hemen sonra TÜBİTAK “1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı” kapsamında 570’i aşkın akademisyen 124 farklı proje ile depremin yaşandığı illerde saha çalışması yaptı. Acil destek Programı kapsamında sahaya inen 100’ün üzerindeki kadın araştırmacı arasında Bursa Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sedef Kocakaplan da yer aldı.

Dr. Öğretim Üyesi Sedef Kocakaplan “6 Şubat 2023 Mw = 7.7 ve Mw = 7.6 Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan Depremlerinin Sismolojik ve Mühendislik Etkilerinin Saha Çalışması ile Değerlendirilmesi’ başlıklı projesinin inceleme aşamasıyla ilgili Gaziantep deprem bölgesinde saha çalışmaları yaptı.

Sahada bir kadın araştırmacı olarak, kadınlarımızın da ülkemizin ilerlemesinde ve bilimde her zaman yer alabileceğine vurgu yapan Sedef Kocakaplan, “Milletimize ve vatanımıza faydalı olacak çalışmalarda bulunabileceğini göstermenin çok gurur verici bir duygu olduğunu belirtmek isterim. Yaptığımız bu saha araştırması ile kadınlarımıza ve genç kızlarımıza örnek olup onları da sahada çalışmaya motive ettiğimizi umuyorum. Saha çalışmamızı ve kadın araştırmacıları desteklediği için TÜBİTAK’a teşekkürlerimizi sunarım.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR